Rooibos te: nydelse for øjet og smagsløgene

By | 27. februar 2019

Jeg er blevet helt vild med rooibos te, og jeg drikker det i store mængder. Både den smukke røde farve og den dejlige smag er et kæmpe hit. Er du også te-elsker, og har du ikke lige smagt rooibos te før, så kan det helt klart anbefales herfra. 

Rooibos te, rød te, Honeybush eller Rooibush – kært barn har mange navne. Rooibos te stammer fra Sydafrika nord for Cape Town. I dette område vokser rooibos busken, som minder lidt om et lille nåletræ. Bladene eller nålene har en flot grågrøn farve.  

Hvis det skal være helt korrekt, kan man egentlig ikke kalde rooibos te for te, da rooibos busken ikke er beslægtet med den “rigtige” te-plante: Cameilla Sinensis. Rooibos te kategoriseres egentligt som en urtete, fordi den er fremstillet af tørrerede blade fra rooibos busken.  

Rooibos te har den karakteristiske kobberrøde farve. Denne farve kommer frem under produktionen, hvor bladene iltes og fermenteres. Men faktisk findes rooibos te også i en grøn udgave, som ikke er blevet iltet. Denne slags er sjælden og skulle efter sigende have endnnu højere indhold af kalcium og jern end den røde rooibos te.

Rooibos te er en skøn helse-te. Rooibos busken er rig på antioxidanter samt et højt indhold af c-vitamin, kalcium og jern. Rooibos te kaldes af blevet kaldt for “Livet te”, fordi det har så mange gode og sunde egenskaber. Rooibos te indeholder f.eks. ikke koffein, hvilket er godt, hvis man har problemer med at sove eller gravid og helst vil undgå koffein. 

Ifølge sydafrikansk skik er rooibos te blevet brugt til at dulme med maveonde. Derudover siges det, at rooibos skulle være god mod solskoldning og eksem. Rooisbos te skulle endda have en anti-aging effekt på huden. 

Rooibus te har en rigtig dejlig sødlig smag og er lidt nøddeagtig. Teen kan trække længe uden at blive bitter, så du skal ikke holde øje eller tage tid på trækningen. Rooibos te kan fås med mange forskellige smagsstoffer og aromaer, som også klæder rooibos-smagen rigtig godt. 

På denne hjemmeside kan du finde et stort og lækkert udvalg af te, som måske kunne falde i din smag. Jeg er i hvert fald helt solgt til rooibos te, fordi det både smager dejligt og giver mig en følelse af velvære.