Politiken Books – Danmarks bedste elektroniske boghandel

By | 27. september 2018

Velkommen til politikenbooks.dk – vi er Danmarks bedste elektroniske boghandel.

Vi har siden 2010 gjort det nemmere for de læsesultne at købe både danske og engelske lydbøger. Det vil sige, at uanset hvor i verden du befinder dig, så har du faktisk mulighed for lytte til din favorit lydbog.

Vi har især specialiseret os i følgende genre:

– Krimiromaner

– Politiromaner 

Kriminalromaner

En kriminalroman bliver populært kaldt for en krimi, og denne romangenre er i sin bredeste forstand et skønlitterært værk, som i de fleste tilfælde handler om en konkret forbrydelse, som skal opklares. Og hvis man skal se på en helt konkret definition af genren, så kan krimigenren defineres på følgende måder:

– En krimi er roman og/eller noveller, hvor selve forbrydelsen er den styrende part for selve fortællingens plot.

– I de fleste krimiromaner er det de mistænktes motiver til forbrydelsen, som der er den vigtigste del af plottet for romanen.

De første danske kriminalhistorie

Den første danske kriminalhistorie menes at være skrevet af forfatteren Lauritz Kruses, helt tilbage i 1800-tallet, og hans historie har den lange titel ‘Morderen med koldt Overlæg og dog en Mand, der fortjener Agtelse, et psykologisk Forsøg’.

Op igennem 1800-tallet blev krimihistorierne ekstremt populære i Danmark, og blandt de mest produktive forfattere inden for krimigenren finder man:

– Louis de Moulin

– Louis Toucher 

– Johannes V. Jensen

Disse krimiforfattere udgav i det fleste tilfælde deres historier som avisføljetoner. 

Politiromanen 

En genre, som minder meget om krimigenren, er de såkaldte politiromaner. Og politiromanerne defineres på følgende måde.

– Genren er en fællesbetegnelse for krimier, som beskriver politiarbejde, og som ligger forholdsvis tæt på virkligheden.

– Politiromanen er en undergenre til kriminalromanen.

– Politiromanen er mere realistisk end den klassiske krimiroman.

– I politiromanen får man en indgående beskrivelser af de anvendte opklaringsmetoder, som selve historien kredser sig om.

Blandt vores bestseller inden for e- og lydbøger når det kommer til kriminalromaner, der finder vi romanen ‘Brudstykker’, som er skrevet af den amerikanske forfatter, Karin Slaughter, og lydbogen er indlæst af Susanne Storm.