Mange muligheder når der skal gives et ur i gave

By | 31. juli 2017

Der var engang hvor et herreur var et herreur, i dag er det også et prædikat og det er noget som mange samler på, de har et ur til enhver lejlighed, sågar hvis de skal ud og dykke, til et finere selskab eller ud og trekke med drengene en weekend, det er med at finde en plads i livet også som ur, for i dag er det mere end en angivelse af tid. Uret har nemlig ikke kun den praktiske funktion at udfylde – nej, nu om dage er det uret, som er med til at fuldende en stil.  

 

Gå på opdagelse

Jeg besluttede mig til at jeg ville gå på opdagelse på Designure.dk hjemmesiden og se hvad der rørte sig i dag blandt de moderne ure og deres købere.

Det kunne også ses lidt som en rekognosceringsopgave, for begge knægte var ved at være færdige på universitetet og de havde samstemmende sagt at de gerne ville have et ur, som de kunne se på om mange år og vide hvem som havde givet dem denne gave efter endt uddannelse.

Jeg surfede rundt på deres hjemmeside og jeg fik en overraskelse over hvor stort deres sortiment er. De klassiske mærker som Seiko, Casio og Citizen kunne du stadig få i moderne udgaver, men mange nye moderne designere var kommet til.

Mange muligheder blandt mærkerne

Bladt de nye som er kommet til, er der mange som tydeligt står på skuldrene af de gamle designere og som ikke afviger meget fra dem, men der er dog også nogle som skiller sig meget ud i forhold til hvad jeg havde set i min barndom.

Urene var i stærke farver, med sten og krystaller, med vinduer som giver dig mulighed for at se ind i selve urværket og med urremme i mange forskellige materialer, alt i alt noget for enhver smag.

Jeg valgte to meget forskellige ure, den ældste af tvillinger er meget mere fri og boheme end den yngste, så til ham blev det et ur fra Daniel Wellington med knald på farver og udsmykning, mens den yngste får et klassisk Seiko, så klassisk som håndsyede italienske sko.

Det er ikke altid let at finde ud af, hvad der rør sig, når det kommer til moden inden for ur. Der er konstant ændringer, som du skal forholde dig til, hvis du vil ud og handle ind. En side, du kan besøge for inspiration, finder du her: http://dk-designerure.dk/.