Indretningstips til studerende

By | 2. august 2018

Er du også i færd med at flytte hjemmefra for at studere i en af landets studiebyer? Så er du bestemt ikke alene. Jeg fik for nylig også at vide, at jeg var optaget på min foretrukne uddannelse, og med denne gode nyhed i bagagen fik jeg heldig og hurtigt fundet en lejlighed, der de næste par år skal være min base. At indrette en lille lejlighed med få kvadratmeter kan være en udfordring, for hvad har man egentlig plads til og behov for, når man ikke har mulighed for få alt det, man gerne vil have? 

Brug vægpladsen

Det, du måske ikke har plads til på gulvet, kan du med fordel overveje, om der er plads til og mulighed for at montere på væggene i stedet. Reoler uden ben, der kan placeres på væggen, kan være et oplagt alternativ til vitrineskabe eller reoler, der også optager gulvplads. Her kan du også montere lamper og andet, du måske ellers ville have sat på gulvet i et hjørne, hvis der var plads nok. Det kan dog hurtigt blive “sammenpresset”, hvis du klasker alt muligt op på væggene, så husk at efterlade lidt af væggen bar eller brug evt. fotoer og/eller plakater til at bryde det op – se fx mere på https://sumopix.com/da/foto-paa-laerred

De retter møbler er alfa og omega

Møbler er noget af det, der fylder allermest, men er samtidig også de vigtigste elementer i enhver boligindretning. Det er her, vi slapper af og her, vi bruger kvalitetstid med venner og familier. Netop af denne grund er det alfa og omega, at du prioriterer at finde de rette møbler – gerne nogle multifunktionelle af slagsen, fx sovesofaer, der både kan bruges som seng og sofa. På denne måde sparer du plads, som du kan bruge til andet, du gerne vil have i lejligheden.