Derfor skal du drikke rød te

By | 13. oktober 2018

Rød te, også kaldet Rooibos-te, kommer helt nede fra de sandede sletter ved Cederberg Mountain, 250 kilometer nord for Cape Town. Den røde te er i den grad en nydelse for øjet takket være teens næsten rubinrøde farve, som fremtræder i tekoppen. Dine smagsløg vil ligeledes blive forkælede, idet teen har en let sødme samt et delikat strejf af lækre nøddeagtige toner. Læs med herunder, og få øjnene op for Rooibos-teens skønne fordele.

Rig på antioxidanter og vitaminer

Leder du efter en føde- eller drikkevare, der kan give dig et ekstra skud af vitaminer og de fantastiske antioxidanter, kan du roligt kigge nærmere på den røde te. Rooibosplanten, som den røde te stammer fra, har nemlig et rigtig højt indhold af antioxidanter. Derudover har planten et betydeligt indhold af C-vitamin, kalcium og jern.

God til søvnproblemer

Døjer du tit med at falde i søvn om aftenen, er en god kop te lige netop det, du mangler. Rooibos-teen indeholder nemlig ikke koffein, så du kan roligt drikke et par kopper inden sengetid under aftenlæsningen eller hyggetiden foran tv’et. Er du gravid, kan du derfor ligeledes hoppe med på den røde-te-bølge. Rooibos-teen har desuden en nyttig effekt på mælkeproduktionen hos ammende kvinder, så drik endelig et par kopper rød te om dagen, hvis du lige har født din lille søn eller datter.

Hjælpemiddel til hudproblemer

Endelig fungerer den røde te som et godt hjælpemiddel mod diverse hudproblemer. Rooibos menes ligefrem at have en anti-aging-effekt på huden, så hvis rynkerne begynder at dukke op i ansigtet, kan du prøve at sætte den røde te frem i stedet for kaffen. Derudover virker teen ganske dulmende ved solskoldning og eksem, og trænger du til en ordentlig afslapper efter en lang dag på arbejdet, kan du med fordel hælde lidt rooibos i badevandet for en afslappende effekt. Find et bredt udvalg af rooibos te på denne side.